A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-prazne%20prostorije.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivan Anušić postao novi predsjednik Osječko-baranjskog HDZ-a | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Ivan Anušić postao novi predsjednik Osječko-baranjskog HDZ-a

Nakon Skupštine, na kojoj je od pozvanih 247 stranačkih izaslanika nazočilo njih 225, Anušić je izjavio kako je osnova njegova budućeg rada daljnja konsolidacija stranke.

Piše: PolitikaPlus

Ivan Anušić, HDZ-ov načelnik Općine Antunovac, na današnjoj je izbornoj skupštini Osječko-baranjskog HDZ-a većinom glasova izabran za predsjednika te županijske stranačke organizacije.

Nakon Skupštine, na kojoj je od pozvanih 247 stranačkih izaslanika nazočilo njih 225, Anušić je izjavio kako je osnova njegova budućeg rada daljnja konsolidacija stranke. "Stranka će raditi na vraćanju dostojanstva, njegovanju domoljublja, obiteljskih i vjerskih tradicija, osmišljavanju programa koji će omogućiti razvoj gospodarstva", rekao je Anušić za Hinu.

Stranka će raditi na vraćanju dostojanstva, njegovanju domoljublja, obiteljskih i vjerskih tradicija, osmišljavanju programa koji će omogućiti razvoj gospodarstva

Dodao je kako će se posebna pozornost poklanjati mladima, jer je "tužna činjenica da je mlada generacija u najtežoj situaciji budući da se posve zaboravilo da društvo koje ne vodi brigu o svojoj mladosti nema budućnosti". "Između dva kandidata pobijedio sam ja, ali program HDZ-a je isti za sve naše članove te nije bitno tko je pobijedio, istaknuo je Anušić.

Drugi kandidat Mladen Mikolčić izjavio je kako se "Hrvatska demokratska zajednica mora vratiti svome narodu, a da bi to učinila mora prestati voditi politiku iza zatvorenih vrata te se prvenstveno vratiti svome članstvu". Tužnom činjenicom označio je da Hrvatska danas broji rekordan broj nezaposlenih, pri čemu, naglasio je, prednjači upravo Osječko-baranjska županija.

I Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i dosadašnji HDZ-ov povjerenik Osječko-baranjskog HDZ-a koji je raspušten u listopadu prošle godine, rekao je kako nije bitno tko je pobijedio, jer je budućnost stranke u jedinstvu.

"HDZ nije radi sebe nego radi naroda i to mora svaki član uvažavati", izjavio je Brkić za Hinu. Naglasio je kako je vrijeme "da nesposobna hrvatska Vlada ode i prepusti svoje mjesto onima koji žele graditi bolju budućnost za svakoga svoga građanina".

Najavio je kako će stranka uskoro izaći sa svojom listom za predstojeće izbore za Europski parlament.

Nije želio komentirati izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, koji je vezano uz Brkićevo plagiranje diplomskog rada i njegove (Brkićeve) prozivke kako bi trebalo provjeriti i Jovanovićevu docenturu na osječkom Sveučilištu, među ostalim kazao kako s obzirom na intelektualne sposobnosti Brkić i ne može ocijeniti njegov megisterij i docenturu.

"To uopće nema smisla komentirati", izjavio HDZ-ov glavni tajnik za Hinu.

Ponovio je kako će, s obzirom da je utvrđeno kako je plagirao diplomski rad na Visokoj policijskoj školi, poštivati odluku Upravnog suda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, ivan anušić, osijek