Hrvatska

PREDSTAVLJANJE KOALICIJE: Zoran Milanović: Moja Vlada je najbolja, građani su bili nezadovoljni onom Račanovom

'Nismo svi iste političke opcije, ali nas vežu temeljne vrijednosti.'

Piše: Ilijana Grgić

Predsjednici stranaka Kukuriku koalicije Zoran Milanović (SDP), Vesna Pusić (HNS), Boris Miletić (IDS) i Silvano Hrelja (HSU) potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament i predstavili kandidate sa svoje, kako tvrde, pobjedničke liste, koju nosi Neven Mimica.

Razlika je u tome što činimo sve da državu vodimo kroz institucije, Vladu i Sabor. Prema tome, sjetite se kako je to izgledalo za vrijeme koalicijske vlade koju je vodio Ivica Račan. Javnost je bila blago rečeno nezadovoljna takvim dvojnim vođenjem države

"Nismo svi iste političke opcije, ali nas vežu temeljne vrijednosti: pravda, jednakost i sloboda u Hrvatskoj i u Europi", kazao je Milanović i dodao kako to mogu reći i govore i predstavnici konkurencijskih grupacija, a na građanima je, kaže, da ocijene i da dobro gledaju tko govori istinu i zaista se zalaže za te vrijednosti.

 

Usporedio je svoju koaliciju s onom Ivice Račana i donio zanimljivo viđenje, baš u svom stilu, ničim opravdano.

 

- Razlika je u tome što činimo sve da državu vodimo kroz institucije, Vladu i Sabor. Prema tome, sjetite se kako je to izgledalo za vrijeme koalicijske vlade koju je vodio Ivica Račan. Javnost je bila blago rečeno nezadovoljna takvim dvojnim vođenjem države - izjavio je premijer.

 

Vesna Pusić je pak naglasila da je za EU izbore neizmjerno važna izlaznost te opredjeljene građana za opciju koja nudi i želi uvesti ravnopravnost i jednakost u Hrvatsku i EU.

"Zato nije svejedno tko će nas predstavljati u EU parlamentu", kazala je Pusić.

Silvano Hrelja je izrazio nadu da Hrvatska stranka umirovljenika biti prva umirovljenička parlamentarna stranka u Europi, a Boris Miletić je naglasio da su Istra i IDS-ova politička opcija dosad pokazale da se zalažu za europske vrijednosti i kako se mogu koristiti sredstava EU fondova.

Svi su izrazili zadovoljstvo što će zajedno nastupiti na izborima u svibnju i pozvali su građane da glasuju za njihovu listu koja će, kažu, biti pobjednička.

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eu parlament, izbori, kukuriku