Zagreb

SKUPŠTINA: Zagrebačka Gradska skupština na znanje primila Izvješće o otpadu

Većina oporbenih gradskih zastupnika SDP-a, HDZ-a i HNS-a o toj točki nisu uopće glasovali.

Piše: PolitikaPlus

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine danas su na sjednici većinom glasova primili na znanje Izvješće o načinu zbrinjavanja odnosno oporabe otpada što ga je izradio Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

 

Većina oporbenih gradskih zastupnika SDP-a, HDZ-a i HNS-a o toj točki nisu uopće glasovali.

 

Potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ustvrdio je da u gradu Zagrebu problem odlaganja otpada nije riješen i nema plana gospodarenja otpadom. "To nije dobro i to je loša poruka", istaknuo je.

 

Zastupnik HNS-a Tomislav Stojak istaknuo je da gradonačelnik Milan Bandić u 14 godina vladavine gradom nije donio odluku gdje će biti novo odlagalište otpada.

 

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) najavio je da će se za 15 dana održati tematska sjednica Gradske skupštine o gospodarenju otpadom.

 

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika SDP-a Zvane Brumnić, koji je prosvjedujući zbog izbacivanja Davora Bernardića, 10 minuta šutio za govornicom kad je trebalo raspravljati o gospodarenju otpadom, kasnije je ipak raspravljao o Izvješću o načinu zbrinjavanja i / ili oporabe otpada. To izvješće govori da su ono što su radili, radili nekvalitetno i bez ikakve strategije te da od 1. srpnja građani moraju početi odvojeno prikupljati otpad, a s time se još uopće nije krenulo, upozorio je.

 

Brumnić je novinarima rekao da je svojom gestom šutnje za govornicom negodovao što je potpredsjedniku Gradske skupštine Davoru Bernardiću (SDP) onemogućeno govoriti na početku sjednice, kada je htio dobiti informaciju o požaru u C.I.O.S. Skupština je jedino mjesto gdje zastupnici govore, a ne da moraju sazivati konferencije za novinare, poručio je.

 

Komentirajući Brumnićevu šutnju tijekom rasprave, zastupnik HDZ-a Zoran Piličić je rekao da je SDP time poslao poruku da su "zanijemili od silnih problema s otpadom".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gradska škupština, otpad, vijećnici, gospodarenje otpadom, zagreb