A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/cios-janko-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pavle Kalinić: Nismo sigurni je li CIOS zapalio Bernardić ili Milanović | Politika+
Zagreb

POŽAR: Pavle Kalinić: Nismo sigurni je li CIOS zapalio Bernardić ili Milanović

Ocijenio je da se gasilo na zadovoljajući način - skidalo s hrpe, micalo sa strane i zaljevalo s vodom i pjenom.

Piše: PolitikaPlus

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić izjavio je danas da je situacija u CIOS-u još jučer stavljena pod kontrolu, vatra se nije proširila i nema nikakvih oštećenja na pogonu, što potvrđuje i najava da će proizvodnja na Jankomiru krenuti već sutra.

"Mi nismo sigurni je li to zapalio Bernardić ili Zoran Milanović, ali to će daljnja istraga pokazati, ustanovit će se zašto je došlo do vatre," pokušao je duhovit biti Kalinić pred novinarima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, "Problem je bio u tome što je vatra krenula iz dijela gdje su bili plastični dijelovi i odbojnici automobila, a jak vjetar prebacio je vatru do sprešanih automobila gdje je, koliko god ih rastavljali i izvadili antifriz i ulje, ostalo komada drva, plastike ili gume, pa je to gorilo."

Ocijenio je da se jučer gasilo na zadovoljajući način - skidalo s hrpe, micalo sa strane i zaljevalo s vodom i pjenom.

Na pitanje o kakvoći zraka i eventualnom onečišćenju Kalinić je podsjetio da su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama već izvijestili da je sve bilo u granicama normale.

"Čim se to počelo događati pozvali smo građane da zatvore prozore i da ne izlaze vani. Međutim, kasnije kad su došle prve analize, pokazalo se da je ta predostrožnost bila dobra, ali zbog vjetra koji je to nosio na 'kontra' stranu nije bilo potrebe za tim. No, bolje spriječiti nego liječiti", rekao je Kalinić.

O razlogu izbijanja požara znat će se više kad bude obavljen očevid, o čemu će priopćiti policija.

Kalinić je zahvalio Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, Ministarstvu obrane na dva helikoptera, zagrebačkoj Čistoći za 11 cisterni i Vodovodu i odvodnji na tri cisterne te zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, čija je ekipa izašla na teren kako bi kontrolirala kakvoću zraka.

Izrazio je zadovoljstvo dobrom koordinacijom svih nadležnih službi u Zagrebu dodavši kako treba vidjeti gdje mogu biti bolji i koju dodatnu opremu još treba kupiti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VATROGASCI, POŽAR, CIOS, PAVLE KALINIĆ