A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/koreja-trajket-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kapetan potopljenog trajekta u trenutku nesreće možda nije bio na mostu | Politika+
Svijet

ISTRAGA: Kapetan potopljenog trajekta u trenutku nesreće možda nije bio na mostu

Na brodu je bilo 475 putnika i članova posade od kojih je 179 spašeno dok je 28 proglašeno mrtvima.

Piše: PolitikaPlus

Kapetan potopljenog južnokorejskog trajekta možda nije bio na mostu, objavili su istražitelji dok traju napori spasilaca koje u petak ometaju snažne struje i loša vidljivost.

Stručnjaci smatraju da je malo vjerojatno da će se više pronaći ijedan živi putnik od 268 koliko ih se smatra nestalima od kojih su mnogi učenici škole u pregrađu Seula. Napori su usmjereni na upuhivanje zraka u najveći prostor na brodu gdje bi moglo biti dosta putnika.


Na brodu je bilo 475 putnika i članova posade od kojih je 179 spašeno dok je 28 proglašeno mrtvima.

Vlasti su zanijekale vijesti vijesti koje su se pojavile na južnokorejskim medijima da su ronioci uspjeli ući u brod, kao i da je brod do kraja potonuo.

"Kapetan možda nije bio na mostu... A osoba koja je imala kontrolu u to vrijeme bio je treći časnik" kazao je istražitelj Park Jae-eok na konferenciji za novinare u Mokpou, gradu nedaleko mjesta nesreće koja se zbila u u mirnim i pitkim vodama.

Trajekt s više paluba potonuo je u srijedu ujutro na putu prema otoku Jejuu, sa stotinama srednjoškolaca na palubi, koji su bili na školskom izletu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

južna koreja, pomorske nesreće, trajket, koreja