Mojbiz

PORUKA JOSIPOVIĆU: Zoran Milanović demantira Vesnu Pusić: Mjere neće biti radikalne nego odlučne

''Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu.''

Piše: PolitikaPlus

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas kako mjere privlačenja stranih investicija o kojima će se danas raspravljati u Vladi neće biti radikalne, već odlučne, napomenuvši da se nikoga ne može prisiliti da ulaže u Hrvatsku.

O ISTINI I JOSIPOVIĆU: ''Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu.''

"Mjere neće biti radikalne, one trebaju biti odlučne", kazao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara koje su to radikalne nove mjere za privlačenje investicija o kojima će se raspravljati danas u Vladi na poziv prve podpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić.

Te će mjere biti primamljivi porezni aranžmani, već postoji zakon o strateškim investicijama, jer potrebno je na neki se način "umiliti" investitorima, no ne možemo nikoga prisiliti da dođe, pojasnio je premijer.

Na novinarski komentar da sve rečeno već postoji, Milanović je kazao da je "jedino što još možemo napraviti je da se ukine poreze, ali to ipak ne možemo".

Kazao je da misli da je bio vrlo jasan kad je jučer izjavio da predsjednik ne mora uvijek govoriti istinu, dok on kao premijer to uvijek mora.

NA BANDIĆEVU TUŽBU: "Nisam primijetio da mu je to škodilo. Mene je ta egzibicija koštala četiri tisuće kuna sudskih troškova koje moram platiti, a živim od plaće"

"Mislim da sam bio vrlo jasan. Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu", kazao je Milanović, upitan da odgovori na današnju izjavu predsjednika Ive Josipovića da svi javni dužnosnici trebaju uvijek govoriti istinu >>.

Komentirao je i tužbu koju je zbog duševnih boli najavio protiv njega zagrebački gradonačelnik Milan Bandić >>.

"Nisam primijetio da mu je to škodilo. Mene je ta egzibicija koštala četiri tisuće kuna sudskih troškova koje moram platiti, a živim od plaće", kazao je, zapitavši se od čega živi Bandić, koji je "tužio pola Zagreba".

"Neka je samo za svakog od tih nesretnika platio taksu, a morao je, pitanje je odakle mu novac za to", kazao je.

Odgovorio je i na najavljene velike investicije u poljoprivredi i energetici HDZ-a, koji Vladu optužuje da ne radi ništa. "Mi to sve radimo. Ali to nije gospodarski program, to je jedna obična finta. Gospodarski program je koncepcija, porezna politika, politika proračuna, proračunskog deficita, održivosti deficita. O tome nismo i nećemo čuti ni riječi, ni jednog jedinog slova, ni danas ni jučer ni sutra jer uopće ne znaju što bi rekli i nemaju rješenje za to, a priče o tunelima ispod Jadrana čak više nisu ni zabavne. To je neozbiljno", kazao je Milanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

investicije, zoran milanović