Tehnologija

HAK: Stanje u prometu: Kolnici su mjestimice mokri i skliski

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Piše: PolitikaPlus/ HAK

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja, javalja HAK.

 

Magla smanjuje vidljivost na autocestiama: A2 Zagreb-Macelj između čvorova Macelj i Zabok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska te A4 Zagreb-Goričan između čvorova Breznički Hum i Goričan.

 

Danas od 6,30 do 20 sati zbog radova je zatvorena dionica Jadranske magistrale (D8) Omiš-Dubci. Obilazak je: Omiš-Blato n/C -Šestanovac - Dubci, a za lokalni promet Omiš-Slime-Dubci.

 

Za sav tranzitni promet od Splita prema Makarskoj, i obratno, obilazak je moguć na D1 Split-Dugopolje, dionicom autoceste A1 Dugopolje-Zagvozd-D532 te kroz tunel Sveti Ilija za Baško Polje.

 

Do 28. travnja 2014.god. do 06,00 sati za sav promet zatvoren je tunel Marjan u Splitu. Obilazak je cestama oko Marjana.

 

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je duga oko 1 kilometar. Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi Ilok (do 10. lipnja) i Kamensko (do 31. svibnja) - kamionski promet je preusmjeren na GP Vinjani Donji. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autoput, kiša, stanje u prometu, promet, hak, kamioni, vožnja