A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/damir-vrbanovic-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HNS: Nema licenci za Prvu HNL bez videonadzora na stadionima | Politika+
Sport

PORUKA: HNS: Nema licenci za Prvu HNL bez videonadzora na stadionima

'Vremena ima da se to sredi, ali mora se početi odmah.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Licencu za nastup u Hrvatskoj nogometnoj ligi u idućoj natjecateljskoj sezoni neće dobiti niti jedan klub koji na stadionu ne postavi brojač za posjetitelje i sigurnosne kamere.

"U posjetu nam je bio Marc Timmer, šef sigurnosti Uefe, s konkretnom misijom, da napravi analizu primjene propisa UEFA-e, FIFA-e i HNS-a, koji su rezultat naših prošlih sastanaka. Ugostili smo i UEFA-inog člana komisije za suce, koji ocjenjuje kvalitetu suđenja, kao i predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova. Dogovoren je i hitan sastanak predstavnika prvoligaša, predstavnika lokalne samouprave, predstavnika MUP-a te nas iz HNS-a. Stadioni će morati imati video-nadzor (A kategorija za licencu) i kontrolu ulaska (B kategorija za licencu). Vremena ima da se to sredi, ali mora se početi odmah", izjavio je danas na konferenciji za novinare koja je bila posvećena mjerama za borbu protiv rasizma i diskriminacije na našim stadionima izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

"Javno upućujemo zamolbu navijačima da završetak prvenstva, Kupa i odlazak reprezentacije u Brazil podrže navijanjem i pokušaju na trenutak zaboraviti razmirice te da sigurnost bude tek sekundarni dio nogometa, kao što i treba biti. U narednom trogodišnjem razdoblju postoji veliki prostor da se unaprijedi stanje, a do sada isplaćene milijunske kazne nanose trajnu štetu sportu", rekao je povjerenik HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk i napomenuo da smo pod strogim monitoringom UEFA-e.

"Nitko ne želi prekide utakmica, ali želimo jasno reći čemu nije mjesto na utakmicama. Neka navijači nađu drugačije, senzibilnije načine podrške svojim momčadima. Što se uvreda na račun nogometne organizacije tiče, ako netko ima nešto za reći, neka za to ne koristi tuđu različitost po bilo kojoj orijentaciji", zaključio je Cvrk koji je kazao da je jučer nazočio sastanku sudačke komisije gdje su doneseni napuci o ponašanju sudaca i delegata u situacijama navijačkog vrijeđanja na stadionima.

Na konferenciji je Vrbanović objasnio razloge odustajanja od kandidature Zagreba i Splita za domaćinstvo jedne od utakmica europskog nogometnog prvenstva 2020. godine.

"Od Vlade RH nismo dobili niti jedan dokument, čak niti poziv na razgovor. UEFA-u smo morali obavijestiti u skladu s rokovima i žao mi je da u Vladi nismo imali sugovornika. Resorna ministarstva morala su dati izričitu suglasnost, makar su Zagreb i Split pokazali izrazitu dobronamjernost i želju", naglasio je Vrbanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAMIR VRBANOVIĆ, PRVA HNL, STADIONI, VIDEONADZOR, HNS