Tehnologija

HAK : Stanje u prometu: Kolnici su mokri i skliski a magla mjestimice smanjuje vidljivost

Trajekt na relaciji Valbiska-Lopar je u prekidu.

Piše: PolitikaPlus/HAK

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji, javlja HAK.

 

Magle ima i na dionicama autocesta A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić te čvorova Zadar 2 i Skradin, kao i na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Bosiljevo 2.

 

Danas od 8,30 do 13 sati za sav promet bit će zatvorena dionica Jadranske magistrale D8 Omiš-Dubci. Obilasci za sav promet: Omiš-Blato na Cetini-Šestanovac-Dubci (D70–Ž6263–D39); za lokalni promet: Omiš-Slime-Dubci (Ž6166–D39); za sav tranzitni promet od Splita prema Makarskoj: Split-Dugopolje (D1)-A1-Zagvozd-tunel Sveti Ilija (D532)-Baško Polje i obrnuto.

 

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas od 15 do 23 sata te u četvrtak, 1. svibnja od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Na autocestama i Ličkoj magistrali D1 zabrane nema.

 

Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona teretnih vozila na izlasku duga je oko 500 metara.

 

Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi Ilok, do 10. lipnja i Kamensko, do 31. svibnja. Kamionski promet je preusmjeren na granični prijalaz Vinjani Donji.

 

Trajekt na relaciji Valbiska-Lopar je u prekidu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stanj u prometu, vožnja, promt, hak, autocesta, trajekti