Hrvatska

PRAZNIK RADA : Zoran Milanović: Moramo prvo zaraditi, neće biti besplatnog ručka, niti besplatnog pića

Ne znam koji je 1. maj prošao bez crvenog kartona bilo kojoj Vladi i zahtjeva za prijevremenim izborima.

Piše: PolitikaPlus

Premijer Zoran Milanović je danas u Čakovcu na proslavi 1. svibnja koju je međimurski SDP organizirao ispod utvrde Starog grada Zrinskih okupljenim Čakovčanima rekao da je trenutačna situacija u zemlji najteža od rata, da se sve radi s najboljom namjerom i s ciljem "da sve bude uređenije, da bude posla, da građani ostvare svoje pravo na rad."

 

MILANOVIĆ: Sindikalni čelnici, naročito oni koji su na svojim mjestima 20 godina moraju shvatiti da hrvatsko društvo nisu samo njihovi članovi nego i oni koji ne rade, i oni koji rade u privatnom sektoru, a nemaju sigurnost javnog sektora.

 - Nije lako 20 i više godina smo se naučili ponašati na jedan način, a to je kupovati ljude novcem koji nismo zaradili. Moramo ga prvo zaraditi, neće biti besplatnog ručka, niti besplatnog pića, rekao je Milanović.

 

Kako je dodao, to zvuči grubo, ali to je na žalost i na sreću jedina poruka koju mogu uputiti.

 

- Kada to shvatimo i ovdje u Međimurju i u Dubrovniku i u Jastrebarskom bit ćemo uspješna i bogata europska država. Ako to ne shvatimo nećemo biti niti ono prvo (uspješna). Sretan vam 1. maj, rekao je u kratkom obraćanju premijer Milanović

 

Ispod zidina čakovečkog Starog grada brojnim okupljenima koji su došli na proslavu Međunarodnog praznika rada podijeljeno je 4700 porcija graha.

 

Odgovarajući pak na upite novinara Milanović je rekao kako ne zna koji je to 1. svibanj prošao bez crvenog kartona Vladi.

 

"Sindikalni čelnici, naročito oni koji su na svojim mjestima 20 godina moraju shvatiti da hrvatsko društvo nisu samo njihovi članovi nego i oni koji ne rade, i oni koji rade u privatnom sektoru, a nemaju sigurnost javnog sektora", rekao je premijer komenitajući crveni karton koji su sindikati danas dali vladi.

 

Poručio je da sve što Vlada radi, radi s jednim ciljem – podizanjem gospodarstva. Ističući kako se moraju prihvatiti neki novi oblici radnog odnosa kakvi su u Europi prisutni godinama, premijer je rekao da treba shvatiti kako nismo u 1975. godini.

 

"Jednostavno više ne ide na dosadašnji način, mi ne zarađujemo onoliko kolimo smo odlučili trošiti" istaknuo je i ponovio da se neko vrijeme i može živjeti na dug, ali to ne ide cijeli život.

 

"Puno rada i zarada koja ne stiže preko noći, to je u Međimurju ljudima jasno, moramo se boriti da to etabliramo i u cijeloj Hrvatskoj kao način života" rekao je premijer .

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

praznik rada, zoran milanović, sindikati