A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poezija-5festival-zagreb.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otvara se 5. festival Zagreb, grad poezije | Politika+
Zagreb

NOMADI LJEPOTE: Otvara se 5. festival Zagreb, grad poezije

U programu otvorenja pod naslovom PLAN GRADA sudjeluju: Arsen Dedić, Nataša Janjić, Marko Torjanac, Sara Renar, Ana Merlin, Ivan Horvat i Goran Matović

Piše: PolitikaPlus

Ovogodišnji  5. festival  Zagreb, grad poezije krajnje je reduciran, no   posvećen   nomadima ljepote – Tinu i pjesnicima njegova sazviježđa,  Tinovoj velikoj sestri Vesni Parun i Virgiliju Nevjestiću kao i stranicama njegova lirskog dnevnika.


Festival se otvara u ponedjeljak, 12. svibnja, u gostionici Tip-Top (Blato), Gundulićeva 18 u 18 sati.


U programu otvorenja pod naslovom  PLAN GRADA  sudjeluju: Arsen Dedić, Nataša Janjić, Marko Torjanac, Sara Renar, Ana Merlin, Ivan Horvat i Goran Matović, autor Festivala.


U utorak, 13. svibnja, u 20 sati u Teatru &TD Zagrebački glumački atelje izvodi poetsku monodrama V. Parun/ V. Tominac Matačić: JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE. Glumi: Vesna Tominac Matačić, režija: Ivan Leo Lemo.
U srijedu 14. svibnja u 18 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u završnom događanju  Festivala Teatar poezije i MUO  priređuje program Virgilije Nevjestić/ Ibi, ljubavi moja.


U  programu Ibi, ljubavi moja umjetnici/ice (Dubravka Ostojić, Antonija Stanišić, Tonko Ninić, Edin Karamazov, Goran Matović i Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt) ulančavaju poeziju, glazbu i sjećanja u jedinstveni događaj.


"Kulture se mjere poletom stiha. Ovo je prigoda da preko Festivala Zagreb, grad poezije u našoj sredini osnažimo ulogu poezije kao načina življenja i scenskoga djelovanja.


Ideja pokretanja Teatra poezije, Zagrebačkih posveta i Festivala Zagreb, grad poezije jest da Zagreb izađe iz "sumraka poezije" i da se uspostave nove alternativne scene s kojih bi se čuo živi probrani govor pjesničkih velikana 20. i 21. stoljeća.  Teatar poezije i Festival Zagreb, grad poezije radi na afirmaciji poezije kroz različite medije.


Ako je poezija sposobna nešto oduzeti buci i bijesu vijeka, ona to može jedino govorom koji radi na tišini. Nije riječ o pozivu da umremo u tišini, nego o pobudi da govorom izmjerimo prostor između nas i stvari.“

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poezija, plan grada, zagreb, kultura, festival