A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poplava-ib-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slavonski Brod: Od Zorana Milanovića zatražena dodatna oprema | Politika+
Hrvatska

SASTANAK: Slavonski Brod: Od Zorana Milanovića zatražena dodatna oprema

Načelnik županijskog slavonskobrodskog Stožera za zaštitu i spašavanje Davor Vlaović upozorio je da nema dovoljno opreme.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Načelnik županijskog slavonskobrodskog Stožera za zaštitu i spašavanje Davor Vlaović upozorio je da nema dovoljno opreme, osobito one potrebne na punktovima za saniranje nasipa, i rekao da je no to i druge probleme upozorio predsjednika Vlade Zorana Milanovića na današnjem sastanku Stožera.

"U akciji su stradali strojevi, pumpe i druga oprema privatnih osoba koji su ih dobrovoljno stavili na raspolaganje. Predsjednik vlade je rekao da će se to njima nadoknaditi i oprema nabaviti. Ukazali smo i na problem nepostojanja cisterne za dostavu pitke vode. Trenutno koristimo cisterne Hrvatskih voda i Hrvatske vojske. U ovom trenutku najviše nedostaju čizme, sjekire, lopate, pumpe, rasvjeta za punktove na kojima se saniraju nasipi. To ćemo zatražiti od Državnog stožera za zaštitu i spašavanje", rekao je Vlaović novinarima nakon sjednice Stožera, kojoj je nazočio i permijer Milanović.

Novinari su danas na jednom od mjesta gdje se sanira nasip koji štiti grad od poplave zatekla i bivšeg istarskog župana i počasnog predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, koji je rekao da je došao vidjeti kako može pomoći.

U Slavonski Brod tijekom dana samoinicijativno stižu i grupe mladića iz drugih gradova.

Zbog novonastale situacije danas je donesena odluka o otkazivanju najveće slavonske stočarske izložbe i sajma poljoprivrede koji su se trebali održati 30. svibnja i 1. lipnja u Slavonskom Brodu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, poplava, slavonski brod