A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poplava-bih-morh-j-kopi-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministarstvo socijalne politike i mladih: Iznimna akcija građana | Politika+
Hrvatska

POHVALA: Ministarstvo socijalne politike i mladih: Iznimna akcija građana

'U 24 sata prikupljeno je mnogo toga, a osam kamiona već je odvezlo pomoć u Županju i Vinkovce.'

Piše: PolitikaPlus

Iako je poznato da su građani Hrvatske senzibilizirani na humanitarne akcije, presretni smo što se našoj akciji doniranja potrepština za stradale u poplavama u tako kratkom vremenu odazvao veliki broj građana koji su prikupili znatnu količinu vode, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, alata, izjavila je zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš.

U 24 sata prikupljeno je mnogo toga, a osam kamiona već je odvezlo pomoć u Županju i Vinkovce. Postali smo središnja točka prikupljanja pomoći, a s obzirom na njenu količinu, dvorište i predvorje nebodera u Savskoj ulici u kojem je sjedište Ministarstva postao je premalo. Stoga, pozivamo građane da svoje donacije nose na novu lokaciju na Zagrebački velesajam u paviljon 34. Svi koji žele donirati stvari to mogu učiniti na toj adresi od 7 do 22 sata svaki dan, poručila je Sporiš.

Budući da su sve potrebe na terenu zadovoljene pomoć ćemo prikupljati i sortirati i zatim slati onima kojima je potrebna.

U prikupljanju, sortiranju i odvoženju donacija sudjeluju djelatnici Ministarstva, a među njima su i mladi ljudi koji odrađuju pripravnički staž. Pomažu i građani, kojih je veliki broj. No, bez obzira na mali prostor ispred sjedišta Ministarstva na kojem su parkirani kamioni, sve protječe u najboljem redu. U akciju se uključio i Volonterski centar Zagreb.

Ministarstvo na svojoj web stranici objavljuje korisne informacije, otvoren je i call centar. Na telefone se mogu javiti građani koji unesrećene ljude žele primiti u svoje domove. S obzirom da se zbog štete mnogi neće odmah moći vratiti svojim kućama, već se radi lista građana koji ih žele smjestiti u svoje domove, ističe Sporiš.

Navela je da su u stalnom kontaktu s ministricom Milankom Opačić, koja je na terenu u Slavoniji.

Sve službe Ministarstva diljem Hrvatske su u pogonu kako bi pomogle unesrećenim ljudima, poručila je Sporiš.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

akcija, poplava, pomoć