Tehnologija

HAK: Stanje na cestama: Normaliziran promet u tunelu Škurinje i na dionici Sv. Rok - Maslenica

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na autocesti A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići .

Piše: PolitikaPlus /HAK

Od 7 sati normaliziran je promet u tunelu Škurinje, na dionici riječke obilaznice između čvorova Orehovica i Diračje, u smjeru Rupe, a od 6,30 sati za sav promet otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica,javio je HAK.

 

Zbog jake bure na dionici Jadranske magisatrale (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

 

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na autocesti A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići gdje je ograničenje brzine 40 km/h. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Dvosmjerno se vozi, jednom tunelskom cijevi na autocesti A1 kroz tunele Ledenik, Bristovac i Sveti Rok te na A6 Rijeka-Zagreb kroz tunele Tuhobić i Vršek.

 

Zbog radova na Istočnoj obilaznici grada Varaždina zatvorena je za sav promet dionica od Gospodarske ulice prema Turčinu, sutra do 18 sati.

 

Obilazak je Zagrebačkom ulicom. Promet iz smjera Turčina prema Varaždinu teče normalno istočnim kolnikom.

 

Danas, 31. svibnja od 8,30 do 14 sati bit će zatvorena državna cesta D315 Trogir-Pantan. Obilazak je Plano-Seget Donji-Trogir.

 

Pojačan je izlaz teretnih vozila na GP Bajakovo, kolona je 1,5 km. Zbog vode na kolniku još su zatvoreni granični prijelazi s BiH: Hrvatska Dubica, Slavonski Šamac i Gunja.

 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak stanje na cestama, autoput, vožnja, promet