Mojbiz

SUMMIT 100: U Cavtatu sredinom srpnja susret vodećih poslovnih ljudi iz regije

Razgovarat će se o preprekama i mogućnostima jačanja konkurentnosti i gospodarske suradnje u regiji.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Međunarodni skup gospodarstvenika "Summit 100", koji će se 14. i 15. srpnja održati u Cavtatu, okupit će vodeće gospodarstvenike regije koji će razgovarati o preprekama i mogućnostima jačanja konkurentnosti i gospodarske suradnje u jugoistočnoj Europi.

O organizaciji tog skupa danas su na radnom sastanku razgovarali župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić.

Na ovom, kako je rečeno, najvažnijem gospodarskom događaju jugoistočne Europe, na radnim stolovima, grupiranim prema gospodarskim sektorima, razgovarat će se o preprekama i mogućnostima jačanja konkurentnosti i gospodarske suradnje u regiji.

Pregled ideja regionalne suradnje prezentirat će se na plenarnom panelu predsjednicima sedam država.

Cilj Samita 100 je biti trajna platforma i mjesto susreta najistaknutijih poduzetnika i gospodarstvenika regije, kao i najviših političkih dužnosnika kako bi zajedno otvorili perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija zemalja, ali i konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Europe, rečeno je, uz ostalom, tijekom današnjeg susreta.

Organizatori Samita 100 su Hrvatska udruga poslodavca (HUP), Srpska asocijacija menadžera (SAM), Atlas Fondacija i Združenje Manager Slovenije (ZMS).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GOSPODARSTVO, CAVTAT, Summit 100, HUP