A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/paromlin-dimnjak-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministarstvo okoliša: Hrvatska već ispunila svoje obveze iz Kjotskog protokola! | Politika+
Mojbiz

EKOLOGIJA: Ministarstvo okoliša: Hrvatska već ispunila svoje obveze iz Kjotskog protokola!

Emisije stakleničkih plinova za 17,3 posto niže u odnosu na razine iz 1990.

Piše: P/H

U Hrvatskoj su od 2008. do 2012. značajno smanjene emisije stakleničkih plinova, te su one za 17,3 posto niže u odnosu na razine iz 1990., a to pokazuje da je Hrvatska ispunila svoje obveze iz Kjotskog protokola, istaknuo je zamjenik ministra okoliša Hrvoje Dokoza na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama, koja se održava od 4. do 15. lipnja u Bonnu.

Hrvatska je država s niskim emisijama stakleničkih plinova, s emisijama po stanovniku među najnižima u EU.

Dokoza je rekao kako je Hrvatska, kao nova članica EU, bila suočena s izazovom implementiranja mjera iz klimatsko energetskog paketa 2020. te je poduzela značajne napore, pogotovo u području obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i transporta, navodi se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Uništavanje hrvatskog gospodarstva, tako eto, proizvodi barem jedan pozitivan efekt, kolioo god se političari hvalili svojim naporima

UN-ova konferencija o klimatskim promjenama prilika je za napredak u pregovorima o globalnom sporazumu o klimi za razdoblje nakon 2020., kao i o mjerama za intenziviranje međunarodnih napora u borbi protiv klimatskih promjena do 2020.

Republika Hrvatska podupire globalne napore vezane uz smanjenje emisija, a niskougljični razvoj vidi kao priliku za unapređenje gospodarskog razvoja i zapošljavanja, navode u ministarstvu. Hrvatska je država s niskim emisijama stakleničkih plinova, s emisijama po stanovniku među najnižima u EU.

Stajalište Republike Hrvatske je da sve države trebaju ostvariti smanjenje emisija sukladno svojim odgovornostima i mogućnostima. Države koje u najvećoj mjeri doprinose emisijama te imaju i gospodarsku snagu za preuzimanje mjera moraju preuzeti i ambicioznije ciljeve, navodi se, među ostalim, u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvoje dokoza, protokol iz kyota, kyotski protokol, ekologija