Zagreb

"PARTNERSTVO": Bandić potpisao sporazum s Microsoftom: Zagreb pristupio CityNextu

Sporazum su potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković,

Piše: PolitikaPlus

Grad Zagreb pristupio je danas projektu Microsoft CityNext, kojemu je cilj "poboljšanje kvalitete života građana kroz unapređenje regionalne konkurentnosti i privlačenje investicija usvajanjem najmodernijih tehnoloških rješenja tvrtke Microsoft".

Sporazum su potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković, priopćeno je iz te tvrtke.

Gradonačelnik Bandić izjavio je da je cilj da strane kompanije vide Zagreb kao dobro mjesto za poslovanje i ulaganja u regiji, a napredak Grada moguć je, istaknuo je, jedino uz usvajanje modernih tehnologija, što nastoje ostvariti kroz strateško partnerstvo s tvrtkom Microsoft.

Direktor Microsofta Ivan Vidaković zadovoljan je što je Zagreb prepoznao Microsoftovu CityNext inicijativu, jer je time grad, kazao je, učinio prvi korak prema mogućnosti korištenja naprednih tehnoloških rješenja za ostvarivanje svojih razvojnih ciljeva kao i priliku da postane grad budućnosti.

CityNext rješenja, kako navode, donose cjeloviti pristup i pomažu gradovima da smanje troškove, povećaju učinkovitost i produktivnost a građane, zaposlenike, poduzetnike povežu s gradskim uslugama na različite načine. Građani će, među ostalim, imati puno više mogućnosti prilikom rješavanja birokratskih potreba u vrlo kratkom roku, s bilo kojeg mjesta, bez gužve, u bilo koje vrijeme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, microsoft, Ivan Vidaković, CityNext