Sport

OSTVARIVO?: Blatter: Nogomet bi se uskoro mogao igrati i na drugim planetama

'I onda više nećemo imati Svjetsko prvenstvo, već ćemo imati međuplanetarno prvenstvo u nogometu.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Sepp Blatter je u svom današnjem govoru na početku kongresa Fife izjavio kako bi se nogomet mogao jednog dana igrati i na drugim planetama.

"Svijet se razvija, pa i nogomet napreduje. No, naša dužnost nije samo da osiguramo napredak, već da zaštitimo integritet igre, da sačuvamo nogomet, narodnu igru. Osnovne vrijednosti nogometa - disciplina, međusobno poštovanje i fair play - mogle bi jednog dana biti vrijednosti koje vidimo u cijelom svijetu, i to bi moglo značiti da smo došli cilja, ali naši ciljevi nisu konačni. I možda ćemo jednog dana doživjeti da se nogomet igra i na drugim planetima, i onda više nećemo imati Svjetsko prvenstvo, već ćemo imati međuplanetarno prvenstvo u nogometu", kazao je Blatter.

On je napomenuo i da nogomet prelazi granice sporta. "Nogomet nije samo igra, to je biznis koji se mjeri u milijardama. Ne znam da li je to dobro ili loše, ali znam da može stvoriti kontroverze i poteškoće. No, danas je malo toga van dometa politike i ekonomije", dodao je Blatter.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, FIFA, Sepp Blatter