A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Uskok pokrenuo istragu i zatražio zatvaranje uhićenih u Gladiusu 2 | Politika+
Hrvatska

KRIJUMČARI: Uskok pokrenuo istragu i zatražio zatvaranje uhićenih u Gladiusu 2

Uskok rješenje o provođenju istrage, osim zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, donio i zbog zločinačkog udruživanja.

Piše: p/h

Protiv šestero krijumčara droge otkrivenih u akciji Gladius 2, među kojima je i jedan policajac, Uskok je pokrenuo istragu, a protiv petorice osumnjičenih je zaražio i određivanje istražnog zatvora, izvijestilo je državno odvjetništvo.

U službenom priopćenju navodi se da je Uskok rješenje o provođenju istrage, osim zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, donio i zbog zločinačkog udruživanja.


Za trojicu okrivljenika sumnjaju da su od prosinca 2013. do svibnja ove godine zajedno s osobama iz Bosne i Hercegovine "organizirali zločinačka udruženja radi kontinuirane nabave kokaina i većih količina marihuane te njezinog krijumčarenja i daljnje preprodaje na području Hrvatske".

Navodni organizatori su od suradnika u susjednoj državi u više navrata kupili više desetaka kilograma marihuane koju su ostali okrivljenici krijumčarili i preprodavali na području Hrvatske. Tako je drugookrivljeni policajac u više navrata osobnim vozilom prevozio marihuanu do Opuzena gdje ju je preuzimala trećeookrivljenica koja ju je potom prevozila do Zagreba te predavala prvookrivljeniku radi daljnje preprodaje, ističu u Uskoku.

Ova akcija nastavak je lanjske koja je rezultirala zapljenom 376 kilograma marihuane i 523 grama heroina, veće količina eksploziva, oružja i streljiva. U travnju prošle godine zbog udruživanja i krijumčarenja droge privedeno je više od 50 osoba, a cijela akcija uhićenja i pretraživanja odigrala se u četiri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Vrijednost zaplijenjene droge tada je procijenjena na više od 5,5 milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

marihuana, trgovina drogom, droga, gladius 2, uskok