Hrvatska

IZBORI: Vukovar: SDP-HNS-SU očekuje pobjedu u GV-u i novi mandat za Sabu

'Ovo su izbori koje nismo željeli ni mi, ni većina građana Vukovara, ali HDZ po starom običaju kada je u oporbi ruši sve pred sobom, ruši i gradonačelnika i vlast po svaku cijenu.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
'Ovo su izbori koje nismo željeli ni mi, ni većina građana Vukovara, ali HDZ po starom običaju kada je u oporbi ruši sve pred sobom, ruši i gradonačelnika i vlast po svaku cijenu.'

Nositelj koalicijske liste SDP-HNS-SU Goran Bošnjak rekao je kako ta koalicija želi na prijevremenim izborima u Vukovaru osvojiti što više mandata u Gradskom vijeću i da Željko Sabo osvoji novi gradonačelnički mandat.

Ovo su izbori koje nismo željeli ni mi, ni većina građana Vukovara, ali HDZ po starom običaju kada je u oporbi ruši sve pred sobom, ruši i gradonačelnika i vlast po svaku cijenu, poručio je Bošnjak (SDP), koji je i prvi na koalicijskoj listi.

Po njegovim riječima, bez obzira na to što na izbore SDP i donedavni gradonačelnik Željko Sabo, inače član te stranke, izlaze odvojeno, projekti koji su ostvareni u proteklih godinu dana u Vukovaru, zajednički su i SDP-a i Sabe.

"Želja nam je da dobijemo što više mandata, a da Željko Sabo osvoji novi gradonačelnički mandat", kazao je Bošnjak dodajući kako u SDP-u očekuju da koalicija na izborima osvoji više od devet manadata.

Drugi na listi, Nenad Bučko (HNS) izrazio je uvjerenje u pobjedu koalicije rekavši kako će rezultati izbora pokazati da lista broj 8 na kojoj se nalaze kandidati kolacije SDP-HNS-SU, zaslužuje pobjedu.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Vukovara i donedavni vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, čiji je izborni slogan "Nastavimo zajedno", poručio je kako očekuje da Vukovarci izađu na izbore i potvrde svoju volju.

"Kao nezavisni kandidat vidim 13 političkih opcija koje podupiru mog protukandidata, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i s druge strane, još četiri kandidata. Situacija je takva kakva jest, ali mislim da su potcjenili Vukovarce i da će Vukovarci znati odabrati", kazao je Sabo. Rekao je kako bi volio da se pitanje izbora vukovarskog gradonačelnika riješi već u prvom krugu kako bi se uštedilo 150.000 kuna, koliko košta eventualni drugi krug izbora.

"Pitam se, što treba još neki čovjek ili gradonačelnik da učini za svoj grad pa da pobjedi u prvom krugu. Ali, to je Vukovar, sve je moguće", ustvrdio je.

Koalicija SDP-HNS-SU na nedjeljne izbore izlazi pod geslom "Da, nastavljamo zajedno! Za Vukovar svih nas".

Prijevremeni izbori u Vukovaru raspisani su nakon što gradske vlasti nisu usvojile proračun Grada za 2014. godinu zbog čega je Vlada raspustila Gradsko vijeće, te je razrješen i dotadašnji gradonačelnik Željko Sabo.

Sabo, iako se nalazi u članstvu SDP-a, na izbore izlazi samostalno kako ne bi opterećivo stranku nakon što je protiv njega na Županijskom sudu u Osijeku počelo suđenje za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika. U vukovarskom SDP-u su pak ocjenili da bi bilo kontraproduktivno da istaknu još jednog SDP-ovca kao kandidata za gradonačelnika, te podržavaju Sabu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko sabo, hns, sdp, izbori, vukovar