Hrvatska

KOMENTAR: Željko Stipić: Vlada želi minirati referendum protiv outsourcinga

'U našem referendumskom pitanju ne spominje se ni outsourcing niti spin off, već se zalažemo za donošenje zakona kojim će se trajno onemogućiti izdvajanje pomoćnih i popratnih poslova u javnom sektoru.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vlada današnjom objavom o spin-off modelu izdvajanja pratećih djelatnosti u javnom sektoru želi minirati sindikalnu akciju prikupljanja potpisa za referendum protiv outsourcinga, i to u trenutku kada je 17 sindikata prikupilo više od 300.000 potpisa i kada je prikupljanje potpisa u odlučujućoj fazi do potrebnih 376.000 potpisa, izjavio je Hini predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić.

"U našem referendumskom pitanju ne spominje se ni outsourcing niti spin off, već se zalažemo za donošenje zakona kojim će se trajno onemogućiti izdvajanje pomoćnih i popratnih poslova u javnom sektoru", kaže Stipić koji poziva građane da "ne nasjedaju na Vladine pokušaje da spriječi referendum".

Nas zanimaju samo čistačice, kuhari i domari u školama, bolnicama i ustanovama socijalne skrbi. Ne zanima nas nikakva mega državna tvrtke i odlučni smi ići do kraja. Vlada će morati provesti referendum na kojemu će građani odlučiti o tom pitanju. Ako građani podrže donošenje zakona, bit će irelevantno kakvo rješenje je danas ponudila Vlada, kazao je Stipić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko stipić, outsourcing, referendum