Zagreb

PROJEKT: Zagrebačka županija raspisala javni natječaj za obnovljive izvore energije

Projekt predviđa sufinanciranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provođenje projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji" u 2014., a natječaj je otvoren do 16. srpnja.

Projekt predviđa sufinanciranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 80 kućanstava na području Zagrebačke županije.

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode i kolektorski sustavi na biomasu za centralno grijanje.

Podnositelj prijave može biti isključivo vlasnik ili skupina suvlasnika jednog kućanstva, koji imaju prijavljeno prebivalište na području županije.

Troškove opreme i ugradnje sustava sufinancirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga će će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snositi 40 posto troškova, odnosno najviše 12.000 kuna po korisniku, a Zagrebačka županija 10 posto, najviše 3.000 kuna po korisniku.

Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 15.000 kuna, a nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

natječaj, obnovljivi izvori energije, Zagrebačka županija