A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/comp-232.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HAKOM promijenio ime, ali ne i skraćenicu: Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti | Politika+
Hrvatska

NOVI ZAKON STUPA NA SNAGU: HAKOM promijenio ime, ali ne i skraćenicu: Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti

''Pripajanjem se osim racionalizacije očekuje i odgovarajući sinergijski učinak.''

Piše: PolitikaPlus

Današnjim stupanjem na snagu novog Zakona o regulaciji tržišta željezničkih usluga te izmjena i dopuna Zakona o elektroničkim komunikacijama ustrojeno je jedinstveno nacionalno regulatorno tijelo za regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija, tržišta poštanskih usluga i tržišta željezničkih usluga – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti.

Nacionalni mrežni regulator nastao je pripajanjem Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga (ARTZU) Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), a zadržao je skraćeni naziv HAKOM zbog prepoznatljivosti, priopćeno je iz samog HAKOM-a.


Pripajanjem se osim racionalizacije očekuje i odgovarajući sinergijski učinak poput onoga koji se odvijao tijekom liberalizacije tržišta poštanskih usluga.

Iako su kao mreže u tehničko-tehnološkoj domeni različite, djelatnosti elektroničkih komunikacija, poštanskih i željezničkih usluga u pravnom i ekonomskom pogledu dostizanja održivog tržišnog natjecanja su podudarne. Sve navedene usluge se temelje na mrežama koje je nekoć gradio i održavao monopolist u vlasništvu države, a dugogodišnje iskustvo i znanje pri liberalizaciji tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga bit će od pomoći u liberalizaciji tržišta željezničkih usluga kao trećeg gospodarskog sektora koji je u regulatornom pogledu u djelokrugu rada i nadležnosti HAKOM-a , navodi se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hakom, artzu, elektroničke komunikacije