Tehnologija

STANJE NA CESTAMA: HAK: Zatvoren dio autoceste A6 zbog prometne nesreće u tunelu Lučice

Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (D3), izvijestio je jutros Hrvatski auto klub (HAK).

Piše: PolitikaPlus

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvorena je dionica između čvorova Delnice i Ravna Gora samo u smjeru Rijeke, zbog prometne nesreće u tunelu Lučice, a obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (D3), izvijestio je jutros Hrvatski auto klub (HAK).

 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Dalmaciji, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Iz HAK-a podsjećaju vozače da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

 

S obzirom da je praznik Dan antifašističke borbe u nedjelju, 22. lipnja, zabrana će biti u petak, 20. lipnja od 15 do 23 sata.

 

Redovna ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u subotu, 21. lipnja, od 4 do 14 sati, i u nedjelju, 22. lipnja od 12 do 23 sata (zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti D1). Zbog radova na državnoj cesti D1 između Turnja i Krnjaka (od 6. do 14. km) vozi se jednim trakom naizmjence, uz privremenu prometnu signalizaciju, izvješćuje HAK.

 

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Gunja. Granični prijelaz Slavonski Šamac otvoren je samo za promet putničkih vozila. Zbog radova, granični prijelaz Ilok zatvoren je za teretna vozila do 26. lipnja u 6 sati.

 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvijestio je HAK.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stanje u prometu, tunel, promet, hak, ceste