Regija

INCIDENT: Napadnut sveučilišni profesor u Mostaru, sumnja u političke motive

On je oštar kritičar politike HDZ-a BiH i blizak je političkim strukturama iz Sarajeva.

FOTO: Bljesak.info (YouTube)
Piše: PolitikaPlus/Hina

Profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i član Akademije nauka i umjetnosti BiH Slavo Kukić pretučen je u ponedjeljak u svome kabinetu u Mostaru a napad je okarakterizirao politički motiviranim.

Iz ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izvijestili su o napadu navodeči da su na tragu sumnjivcu.

"U ranim poslijepodnevnim satima napadnut je profesor Kukić u svome kabinetu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru od strane nepoznate osobe stare oko 35 godina visine oko 185 centimetara i obučen u crnu majicu. Tom prigodom napadač je koristio bejzbol palicu i zadao više udaraca u predjelu glave i tijela od kojih je prof. Kukić raskrvavljen i natečen", rekao je voditelj odjela za odnose s javnošću MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.

Dodao je da je policija identificirala u kojemu se vozilu dovezao napadač, te da mu je na tragu.

Profesoru Kukiću je u Centru urgentne medicine ukazana pomoć. Ima više šavova na glavi, oteklina i dovezen je raskrvavljen, pojasnili su.

Kukić, koji je ispred SDP-a BiH bio kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH smatra da je napad politički motiviran, dok policija o tome ne želi nagađati.

"Nije me napao student. Ja sa studentima imam dore odnose. Ovaj je napad politički motiviran", rekao je Kukić.

On je oštar kritičar politike HDZ-a BiH i blizak je političkim strukturama iz Sarajeva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NAPAD, MOSTAR, BIH, PROFESOR, Slavo Kukić