A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prostitucija-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Droga i prostitucija postaju pokretači nizozemskog gospodarstva | Politika+
Scena

ISKUSTVA: Droga i prostitucija postaju pokretači nizozemskog gospodarstva

Ta industrija donosi 0,4 posto bruto domaćeg proizvoda.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nizozemske slavne četvrti crvenih svjetiljaka i coffee shopovi, mjesta prodaje seksa i droge, donose gospodarstvu te zemlje dvije i pol milijarde eura na godinu, a to je više nego zarada od sira, objavile su nizozemske vlasti.

U srijedu objavljeni službeni podaci sastavljeni po novim europskim smjernicama pokazuju da ta industrija donosi 0,4 posto bruto domaćeg proizvoda.

Oko polovina potrošnje domaća je, većinom u coffee shopovima i bordelima, a manji je dio od izvoza, većinom droga, kaže se u podacima nizozemskog statističkog ureda.

"To je nešto manje nego ukupna potrošnja kruga, a vjerojatno više od ukupne potrošnje na sir", rekao je glasnogovornik statističkog ureda Peter Hein van Mulligen.

Primijenjena su nova statistička pravila Europske unije koja između ostaloga zahtijevaju uključivanje procjene profita od prostitucije i trgovine drogom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nizozemska, prostitucija, droga, gospodarstvo