Zagreb

SUSRET: Predstavnici ronilačkih spasilačkih timova kod gradonačelnika Bandića

Dobrovoljno išli u županjsku Posavinu nakon katastrofalne poplave kako bi pomogli u spašavanju.

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

Predstavnici stručnih ronilačkih spasilačkih timova tri zagrebačka kluba RK Dugave, RK Geronimo i RK HRVI Nemo Adriatic, koji su dobrovoljno išli u županjsku Posavinu nakon katastrofalne poplave kako bi pomogli u spašavanju, susreli su se danas, u Gradskoj upravi, s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Uz zahvalu gradonačelniku i Uredu za upravljanje u hitnim situacijama na podršci i opremi, Željko Marjanović, Dražen Martan i Rene Cipovec izvijestili su o situaciji koju su zatekli, aktivnostima i akcijama u kojima su sudjelovali, organizaciji i poteškoćama na samom terenu.

Poučeni ovim iskustvom naš će Ured i dalje pripremati i održavati spremne sve relevantne službe, kao i ronilačke spasilačke timove, kako bi bile što spremnije u slučaju elementarnih nepogoda, naglasio je gradonačelnik Bandić, dodavši da bi bilo najbolje da nam nikad ne zatreba.

Zahvalivši roniocima na požrtvovnosti i solidarnosti, na svemu što su učinili kako bi pomogli ljudima u najvećoj nevolji, zagrebački gradonačelnik istaknuo je da zaslužuju Medalju Grada Zagreba, koju će im uskoro uručiti.

I mi smo prošli tjedan obišli županijsku Posavinu, strašno je tamo, nema životinja, nema raslinja, samo goli zidovi i ruševine. Nastojali smo malo pomoći s hladnjacima koje smo donirali za kućanstva, a osigurat ćemo za osnovnoškolce i srednjoškolce besplatne udžbenika, dodao je gradonačelnik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, zagreb, ronioci