A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/luis-suarez-lpool-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Šok i nevjerica u Urugvaju: Luis Suarez je kažnjen kao da je terorist | Politika+
Sport

REAKCIJE: Šok i nevjerica u Urugvaju: Luis Suarez je kažnjen kao da je terorist

'Suarez je zaslužio kaznu, no odluka Fife je skandalozna.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Žestoka kazna koju je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izrekla urugvajskom reprezentativcu Luisu Suarezu izazvala je šok i nevjericu u njegovoj domovini.

"Suarez je kažnjen kao da je terorist ili kriminalac. Suarez je zaslužio kaznu, no odluka Fife je skandalozna," pišu urugvajski mediji.

Suarez je zbog ugriza talijanskog braniča Giorgia Chiellinija kažnjen s četveromjesečnom zabranom igranja, suspenzijom na devet međunarodnih utakmica i novčanom globom od 100.000 švicarskih franaka.

U nogometu zaluđenoj zemlji Suarez ima status 'božanstva', za razliku od ostatka svijeta gdje je sinonim za kontroverze. Praktički svi se slažu kako je napadač Liverpoola zaslužio kaznu, ali ne tako žestoku. Dio medija je čak optužio Engleze da su predvodili 'lov na Suareza', a čak je i predsjednik države Jose Mujica poručio neka ostave Suareza na miru.

Autor poznate knjige "Golazo! Povijest nogometa u Latinskoj Americi", Urugvajac Andreas Campomar smatra kako 'britanski mediji već godinama predvode lov na Suareza, premda je bilo mnogo većih afera u kojima su sudjelovali engleski nogometaši"

"Ne želim ulaziti u teorije zavjera, no nevjerojatna je mržnja kojom engleskli mediji pišu o Luisu," smatra Campomar.

Jedan od rijetkih Urugvajaca koji je očekivao veliku kaznu je Alcides Ghiggia, 'čovjek koji je rasplakao Maracanu'. Ghiggia je postigao pobjednički pogodak za Urugvaj u susretu protiv Brazila (2-1) na Maracani 1950. godine donijevši svojoj reprezentaciji svjetski naslov.

"Zaista mi nije jasno što je u glavi tom mladiću. To nije rat, da grizemo i napadamo ljude," kazao je Ghiggia.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fifa, sp u brazilu, urugvaj, Luis Suarez, kazna