Hrvatska

IZBORI: Ivan Penava i Željko Sabo poručili kako očekuju pobjedu u nedjelju

U prvom krugu Ivan Penava dobio je glasove 6539 odnosno 47,4 posto birača, dok je Željko Sabo osvojio 5021 odnosno 36,4 posto glasova birača.

Piše: PolitikaPlus

Predizborni skupovi kandidata za gradonačelnika Vukovara u drugom izbornom krugu održani su u petak navečer u Vukovaru na udaljenosti od samo nekoliko stotina metara, s kojih su Ivan Penava i Željko Sabo poručili kako očekuju pobjedu u nedjelju.

 

"U nedjelju očekujem pobjedu. Mislim da su građani prepoznali kvalitetu našeg programa i pokazali to već u prvom krugu gdje sam imao značajnu prednost. Računam svakako i na tendenciju porasta moga rejtinga u odnosu na mog suparnika koji bilježi, u odnosu na prošlu godinu, značajan pad", kazao je član HDZ-a i kandidat koalcije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ Ivan Penava. Prijašnji gradonačelnik, član SDP-a Željko Sabo, koji na izbore izlazi kao neovisni kandidat, pozvao je pak birače da izađu na nedjeljne izbore i izaberu put mira i tolerancije.

 

"To je i put u bolju budućnost, a ne vraćanje u prošlost. Jedini sam ja kandidat koji je u izbornoj kampanji građanima ponudio konkretne projekte. Svi drugi imali su osnovni projekt 'rušenje Željka Sabe'", poručio je Sabo.

 

Njih dvojica dobila su u prvom krugu najviše glasova birača od ukupno šest kanditata. Ivan Penava dobio je glasove 6539 odnosno 47,4 posto birača, dok je Željko Sabo osvojio 5021 odnosno 36,4 posto glasova birača.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan penava, željko sabo, vukovar, izbori