Hrvatska

POČAST: Mladenu Markaču uručena povelja počasnog građanina Novske

Želimo ljude koji će nas voditi, dobre ljude koji će se boriti za svoj narod i njegovu budućnost, rekao je Markač.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Povodom Dana hrvatskih branitelja Grada Novske, danas je na prigodnoj svečanosti gradonačelnik Vlado Klasan uručio generalu Mladenu Markaču povelju počasnog građanina Novske koju su mu za izvanredne zasluge u Domovinskom ratu i u stvaranju hrvatske države ranije dodijelili gradski vijećnici Novske.

Zahvalivši na povelji počasnog građanina Novske, Markač se prisjetio borbe za neovisnu Hrvatsku i konačno priznanje međunarodne zajednice dodajući kako je i Međunarodni sud pravde u Hagu potvrdio da su Hrvati imali obrambeni, častan i oslobodilački rat.

Markač je naglasio da su se hrvatski branitelji i hrvatski narod borili za slobodnu, pravednu i stabilnu državu, koja će širiti demokraciju i surađivati sa svim demokratskim zemljama u okruženju i u svijetu. Ustvrdio je kako ljudi u Hrvatskoj danas nisu najzadovoljniji s time kako žive i za to optužio pojedine političare koji, kako je rekao, "stvaraju duhovnu pustoš". "Želimo ljude koji će nas voditi, dobre ljude koji će se boriti za svoj narod i njegovu budućnost", rekao je Markač.

Svečanost Dana hrvatskih branitelja Grad Novske započela je kod spomenika poginulima gdje su brojna izaslanstva položila vijence i zapalili svijeće, održana je i misa za branitelje, svečanoj akademiji nazočili su brojni gosti, branitelji, obitelji poginulih i drugi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

počasni građanin, novska, mladen markač