A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/luis-suarez-lpool-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jose Mujica napao FIFA-u: Suarezova kazna je napad na državu | Politika+
Sport

KRITIKE: Jose Mujica napao FIFA-u: Suarezova kazna je napad na državu

Suarez je kažnjen jer je izbacio dvije nogometne sile Englesku i Italiju. To mu nisu mogli oprostiti, kazao je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Urugvaja Jose Mujica obrušio se na Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) poručivši kako je 'Suarezova kazna agresija ne samo protiv jednog čovjeka, već protiv cijele države'.

"Suarez nije u reprezentacije jer je filozof, mehaničar ili zbog dobrog ponašanja. On je vrhunski nogometaš. Nisam vidio njegov ugriz," kazao je urugvajski predsjednik.

Suareza je podržao i predsjednik Venezuele Nicolas Maduro.

"Suarez je kažnjen jer je izbacio dvije nogometne sile Englesku i Italiju. To mu nisu mogli oprostiti," kazao je Maduro dodavši je Suarez zaslužio kaznu, ali ne tako drastičnu.

"Bolna je ta nepravedna kazna koju je Fifa odredila Suarezu. On je veliki napadač koji pripada svima nama u Južnoj Americi. Zbog toga je kazna potpuno neprihvatljiva. Suarez je sin iz naroda, sin žene koja je radila kao kućna pomoćnica i koji je odrastao u velikom siromaštvu."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

luis suarez, venezuela, fifa, urugvaj, Nicolas Maduro, Jose Mujica