Sport

RAMAZAN: Vahid Halilhodžić: Prestanite me ispitivati o ramazanu, inače ću otići

Ovo nije prvi put da imam igrače muslimane u momčadi, a i ja sam musliman, ovo je privatno pitanje i njime pokazujete nepoštivanje

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Izbornika alžirske nogometne reprezentacije Vahida Halilhodžića naljutilo je pitanje na konferenciji za novinare hoće li početak ramazana, mjeseca posta za muslimane, utjecati na pripreme njegove momčadi za okršaj osmine finala s Njemačkom.

 

To je privatna stvar svakog igrača, odbrusio je Halilhodžić na pitanje hoće li alžirski reprezentativci, koji su postigli povijesni uspjeh ulaskom u nokaut-fazu Svjetskog prvenstva, tijekom ramazana postiti od zore do zalaska sunca, budući da ih danas očekuje susret s favoriziranom Njemačkom. "Ovo nije prvi put da imam igrače muslimane u momčadi, a i ja sam musliman. Uvijek sam im dopuštao da budu slobodni, ovo je privatno pitanje i njime pokazujete nepoštivanje", rekao je Halilhodžić novinarima i poručio: "Trebali biste govoriti samo o nogometu. Prestanite me ispitivati o ramazanu inače ću se dići i otići".

 

I alžirski branič Rafik Halliche također je otklonio to pitanje rekavši da igrači "sada trebaju misliti na meč s Njemačkom".

 

Alžirski igrači, od kojih su mnogi rođeni u Francuskoj u obiteljima alžirskih useljenika, dosad se nisu sustezali od javnog pokazivanja vjerskih osjećaja - gol Belgiji proslavili su klečeći i moleći se na terenu. Halilhodžić je također najavio da će Alžirci danas u Porto Alegreu pokušati odigrati utakmicu života jer je to jedini način da pobijede Nijemce, trostruke svjetske prvake.

 

"Njemačka je očiti favorit, ali alžirski tim je može iznenaditi. Samopouzdani smo i ambiciozni, napredujemo u svakoj utakmici, a u meču s Nijemcima nemamo što izgubiti", rekao je bosansko-hercegovački stručnjak koji je osvajanjem drugog mjesta u skupini s Belgijom, Rusijom i Južnom Korejom uspio reprezentaciju Alžira po prvi put u povijesti odvesti u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alžir, sp u brazilu, sp, ramazan, muslimani