A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Bernardić na Odboru za kontrolu o izostanku investicija | Politika+
Zagreb

SKUPŠTINA: Davor Bernardić na Odboru za kontrolu o izostanku investicija

'Gradska uprava bi se trebala pozabaviti otvaranjem vrata investitorima.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Odbora za kontrolu zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) poručio je danas kako bi se gradska uprava trebala pozabaviti otvaranjem vrata investitorima, kako bi Zagreb i realno, ne samo deklarativno bio lokomotiva hrvatskog razvoja.

Gdje su najavljene investicije, upitao je Bernardić na sjednici Odbora, s obzirom da je naglašeno kako je nakon lokalnih izbora prekinut sukob između Skupštine i gradske uprave što je "poticajno za investicijsku klimu".

"Gdje su podzemna i lakošinska željeznica, novi most, što je s znanstveno-tehnološkim centrom Nikola Tesla", zanimalo je Bernardića na sjednici Odbora na kojoj se raspravljalo o izvršenju gradskog proračuna te o izvješću Uprave Holdinga za 2013. godinu.

"Najbolji dokaz padu investicija je pad izvršenja komunalnog doprinosa od čak 34 posto", rekao je Bernardić.

Naglasio je i kako europski i svjetski primjeri uspješnih restrukturiranja javnih gradskih poduzeća nisu svedeni samo na rezanje troškova, kao u Zagrebu, nego na kreiranje novih proizvoda i usluga. "Ovdje imamo slučaj da ne postoji plan i analiza restrukturiranja, svaku sjednicu na klupe gradskih zastupnika dolazi novi zahtjev za izdvajanje podružnica o kojem smo prisiljeni glasovati bez podloge odnosno jasnog plana i analize", rekao je Bernardić.

Poručio je i da "s obzirom da je Holding ovisan o subvencijama Grada, koje su povećane za 18 posto", ne vidi svijetlu budućnost s takvim načinom poslovanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

investicije, skupština, davor bernardić, zagreb