A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/8emigranti-uaos--101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predstave i radio - komedija na Ljetnom diskontu kulture | Politika+
Kultura

PREDSTAVE: Predstave i radio - komedija na Ljetnom diskontu kulture

Tako je u utorak 15. srpnja na rasporedu predstava 'Emigranti' Slawomira Mrožeka.

Piše: PolitikaPlus

U zadnjem tjednu 3. ljetnog diskonta kulture pozivamo publiku da nam se pridruži na predstavama i javnom izvođenju radio - komedije.

 

Tako je u utorak 15. srpnja na rasporedu  predstava “Emigranti” Slawomira Mrožeka. Riječ je o  dramskom djelu poljskog autora koje je nastalo u doba željezne zavjese.

 

Mrožek opisuje život dvojice poljskih emigranata u Parizu. Tijekom jedne noći na vidjelo dolaze mnoge tegobe i strahovi ljudi koji su osuđeni na boravak u tuđem i nepoznatom svijetu, a uz to u malenom sobičku spojeni su intelektualac i čovjek prostodušan, ruralan. Mogu li se oni razumjeti? Jedan želi napisati remek-djelo, a drugi samo želi zaraditi gomilu novca, obojica sanjaju o povratku kući. Povezuje ih izdvojenost iz sredine kojoj pripadaju rođenjem. Mrožek je upisao u tekst vlastitu sudbinu “dosmrtnog” emigranta.

 

Glume studenti  Umjetničke akademije iz Osijeka vođeni svojim profesorom, mentorom Jasminom Novljakovićem koji je studirao i živio godinama u Poljskoj, prevoditelj je s tog jezika i odlično poznaje tamošnje kazalište i kulturu.

 

Ovako nastavljamo suradnju s osječkom akademijom započetu još na prvom diskontu, nastavljenu lani s predstavom „Zoološka priča“.  Cijena ulaznica je simboličnih deset kuna, a predstava počinje u 20:30 sati. Redatelj: Jasmin Novljaković.Glume: Antonio Jakupčević i Krešimir Jelić.

 

Druženje na Ljetnom diskontu nastavljamo u četvrtak 17. srpnja na javnom emitiranju radio –komedije te razgovorom s Ivanom Baruerom, autorom  komedije „Trešnjevački taubeki“, a koja je nastala  po narudžbi Trešnjevčana i CeKaTea. Od prvog Ljetnog diskonta Ivan Bauer gostuje kod nas sa svojim komedijama o zagrebačkim purgerima, čuvajući i bilježeći urbanu kajkavštinu koju sve rjeđe možemo čuti na zagrebačkim ulicama. Ulaz je slobodan, a emitiranje radio- komedije počinje u 20:30 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ljetni diskont kulture, Predstave