Kultura

TRI KONCERTA: Treći, dodatni koncert The Nationala u Šibeniku 1. kolovoza

Broj ulaznica za nastup 1. kolovoza benda The National bit će limitiran na 800.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Broj ulaznica za nastup 1. kolovoza benda The National bit će limitiran na 800. S obzirom da je koncert sjedeći, ulaznice će biti numerirane čime će svakom posjetitelju biti omogućen intiman i neometan doživljaj koncerta.

Budući da je koncert američkog indie rock benda The National zakazan za 2. kolovoza na šibenskoj tvrđavi Svetog Mihovila u sklopu prvog izdanja SuperUho Festivala nedavno rasprodan, organiziran je dodatni, novi koncert i to 1. kolovoza u istoj tvrđavi, svega dva mjeseca nakon njenog otvaranja.

Tako će popularni rokeri održati čak tri uzastopna koncerta u Šibeniku budući da će uz navedene datume nastupiti i dan kasnije, 3. kolovoza u sklopu samog festivala na lokaciji pristaništa TEF i gradske plaže Banj koja je kapaciteta 2500 ljudi, priopćili su danas organizatori događaja koji se održava do 5. kolovoza.

"Iznimno nam je zadovoljstvo što je s ovim koncertom Šibenik ušao u probrano društvo gradova u kojima su The National dosad svirali tri dana u nizu, a to su ni manje ni više nego New York, Chicago, Toronto i Austin. Budući da je u svim navedenim gradovima, a uvjereni smo da će tako biti i u Šibeniku, značajan dio publike pohodio sva tri koncerta, tako su se liste izvedenih pjesama uvelike razlikovale, ili da budem precizniji, čak 40 posto izvedenog materijala je bio različit", istaknuo je direktor festivala Mate Škugor.

Naglasio je da je objava ovog nastupa dio najave zadnjih koncerata koje će The National odsvirati u sklopu turneje duge godinu i pol, a kojom promoviraju aktualni album "Trouble Will Find Me".

Tako je Hrvatska, zaključio je Škugor, među onim rijetkim zemljama koje su se našle u prvoj i zadnjoj objavi vezanima uz tu turneju, nakon koje The National neće biti koncertno aktivni barem dvije godine.

Broj ulaznica za nastup 1. kolovoza benda The National bit će limitiran na 800. S obzirom da je koncert sjedeći, ulaznice će biti numerirane čime će svakom posjetitelju biti omogućen intiman i neometan doživljaj koncerta.

Posjetitelji kojima više odgovara termin 1. kolovoza na tvrđavi Sv. Mihovil, a već su kupili dnevnu ulaznicu za prvi dan SuperUho Festivala (3. kolovoza), iste mogu zamjeniti za koncert na tvrđavi na mjestima na kojima su kupili dnevne ulaznice.

Izlaskom albuma Trouble Will Find Me, The National, koji su već pet puta nastupili u Hrvatskoj, se našao na samom vrhu svjetskih glazbenih zbivanja te mu se vrtoglavo povećala popularnost diljem svijeta. Dogurali su do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma, gdje su odnijeli titulu najprodavanijeg rock albuma na svijetu. U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta čime su službeno potvrdili titulu – najpopularnijeg rock benda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

šibenik, superuho, the national, koncert