Tvrtke

MEMORANDUM: Župan Zlatko Ževrnja odblokirao norvešku investiciju na Hvaru

Zahvaljujući inicijativi splitsko-dalmatinskog župana nastavlja se projekt St. Juraj Bay u Sućurju na Hvaru.

Piše: PolitikaPlus

Općina Sućuraj i Splitsko-dalmatinska županija potpisale su memorandum u kojem daju punu potporu turističkom projektu norveške tvrtke PPK Nekretnine kojeg smatraju od iznimne važnosti za razvoj općine i županije. Na inicijativu župana Zlatka Ževrnje u četvrtak, 17. srpnja, u Sućurju se održao sastanak predstavnika Županije, Općine i norveške tvrtke, koji je rezultirao dogovorom i potpisanim dokumentom te se kreće u donošenje Prostornog plana uređenja (PPU).

 

„Ovo je značajan korak koji nam daje vjeru da projekt u Sućurju ima svoju budućnost. Pred nama su i drugi izazovi, kao što su rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, ali i u tom području su napravljeni značajni pomaci posljednjih mjeseci. Uz potpisivanje memoranduma o prostornom planu i otvaranje procedure samog plana, postignut je i verbalni sporazum oko daljnje suradnje koji bi kroz najmanje tri tjedna trebao rezultirati potpisom sporazuma i po drugim otvorenim pitanjima“, rekao je Jan-Andre Aasmoen, predsjednik Uprave tvrtke PPK Nekretnine.

 

Iz PPK Nekretnina ističu da sve tri strane trebaju ustrajati na konstruktivnoj i otvorenoj suradnji.

 

„Želimo se zahvaliti županu Zlatku Ževrnji i njegovom timu koji su omogućili da dođe do ovog rješenja. Proteklih tjedana su zaista uložili značajne napore da se projekt pomakne s mrtve točke. Organizirali su niz sastanaka, tražili suradnju i mišljenja svojih službi te su i Općini pružili potporu, što je u konačnici dovelo do potpisivanja ovog memoranduma i otvaranje postupka PPU-a. Župan Ževrnja je svojom aktivnošću pokazao volju i sposobnost da se stvari pokrenu s mrtve točke, to je svakako dobra poruka i drugim investitorima koji žele investirati u Splitsko-dalmatinskoj županiji“, dodao je Aasmoen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zlatko ževrnja, norveška, HVAR, investicija