A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pula-film-festival-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HNS: Revitalizirati pulsku Arenu! Podržala ih i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić | Politika+
Kultura

IDEJA: HNS: Revitalizirati pulsku Arenu! Podržala ih i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić

'Arena je nedovoljno iskorištena i potrebna su veća ulaganja u ovaj najvrijedniji pulski spomenik.'

Piše: PolitikaPlus/Hina
"Arena je danas nedovoljno iskorištena i potrebna su veća ulaganja u ovaj najvrijedniji pulski spomenik. Trebalo bi se ugledati na slične amfiteatre u Europi, poput onog u Veroni", izjavio je predsjednik pulskog HNS-a Alen Damijanić.

Ministrica kulture i članica HNS-ova Predsjedništva Andrea Zlatar Violić podržala je u Puli inicijativu gradskog HNS-a za revitalizaciju pulske Arene, koja bi uključivala oživljavanje, brendiranje i destinacijski menadžment za Arenu.

Pulski HNS je danas priopćio kako je ministrica Zlatar Violić, na marginama otvorenja 61. Pulskog filmskog festivala, s njihovim predstavnicima održala radni sastanak, na kojemu su joj predstavili svoju viziju kulturnog razvoja grada Pule. Jedan od važnih projekata je i revitalizacija pulske Arene.

"Arena je danas nedovoljno iskorištena i potrebna su veća ulaganja u ovaj najvrijedniji pulski spomenik. Trebalo bi se ugledati na slične amfiteatre u Europi, poput onog u Veroni", izjavio je predsjednik pulskog HNS-a Alen Damijanić.

Najavio je kako će o tom projektu biti puno govora u narednim mjesecima, izrazivši nadu da će ih ministrica uskoro ponovno posjetiti kako bi se detaljnije govorilo o boljem iskorištavanju Arene.

"Želim izraziti svoju potporu projektu revitalizacije pulske Arene o čemu ćemo u naredim tjednima još dodatno razgovarati. Ovaj projekt bit će od velike važnosti za Pulu, ali i cijelu regiju", poručila je ministrica Zlatar Violić, prihvativši poziv da najesen ponovno posjeti Pulu.

U razgovoru su spomenuti još neki projekti koji bi brendirali Pulu tijekom cijele godine, ne samo u ljetnim mjesecima, a na sastanku je bilo riječi i o namjeri Pule da se kandidira za europsku prijestolnicu kulture, stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pula, hns, Andrea Zlatar Violić, arena