Hrvatska

VLADA: Ostojić i dalje ozbiljno, uočeno poboljšanje upalnih parametara

Nastavljaju se postupci intenzivnog liječenja na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC-a Zagreb.

Piše: PolitikaPlus

Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i dalje je ozbiljno, ali uz intenzivne mjere liječenja stabilno, a u kliničkom tijeku uočeno je blago poboljšanje upalnih parametara, priopćeno je danas iz Vlade.

Nastavljaju se postupci intenzivnog liječenja na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC-a Zagreb, stoji u priopćenju.

Ostojić je operiran u subotu pošto mu je utvrđen upalni proces na vratu te je napravljena drenaža, a zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja.

U bolnicu je primljen u petak, kada je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" zbog visoke temperature i sumnje na upalni proces, a zatim je premješten u KBC Zagreb, gdje je podvrgnut operaciji i internistički zbrinut.

Pojedini mediji navode da je zbog komplikacija upalnog procesa kod Ostojića došlo do zatajenja bubrega i jetre te mu je otežana funkcija pluća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOLNICA, BOLEST, VLADA, Ranko Ostojić