A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-106.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HSP: Proslava u Srbu je rehabilitacija četničkog pokreta | Politika+
Hrvatska

VELIČANJE ČETNIŠTVA: HSP: Proslava u Srbu je rehabilitacija četničkog pokreta

'Danas, u slobodnoj Hrvatskoj ne pristajemo i osuđujemo nečovječno veličanje zločina koji se dogodio u tom tzv. ustanku.'

Piše: PolitikaPlus

 HSP i ostale stranke članice Saveza za Hrvatsku (HDSSB, ABH, A-HSS, OS, HRAST, HZ, ZZH) usprotivile su se najavi Srpskog narodnog vijeća (SNV) da i ove godine organizira proslavu Ustanka naroda Hrvatske i BiH u Srbu 27. srpnja, jer ga smatraju nedopustivim veličanjem zločina i rehabilitacijom četničkog pokreta u Hrvatskoj.

 

"Danas, u slobodnoj Hrvatskoj ne pristajemo i osuđujemo nečovječno veličanje zločina koji se dogodio u tom tzv. ustanku", priopćio je danas predsjednik HSP-a Daniel Srb.  Najavio je da će se predstavnici HSP-a i ostalih članica Saveza za Hrvatsku dan ranije, 26. srpnja u Srbu na komemoraciji u 11 sati pokloniti svim žrtvama "ovog pokolja".

 

Istaknuo je kako je HSP i ove godine tražio zabranu SNV-ove proslave koju smatra civilizacijski i politički nedopustivom, protivnom Zakonu o prekršajima jer je, smatra, usmjerena na remećenje javnog reda i mira, stvaranje nemira, neraspoloženja, uznemirenosti, te vrijeđanja Hrvatske i hrvatskog naroda. "Srbski ustanak nije bio antifašistički ustanak, nego ustanak četničko-komunističko-jugoslavenske bande, planiran i izveden uz pomoć talijanske fašističke okupacijske II. armije i drugih snaga Mussolinijeve fašističke Italije", poručio je Srb.

 

Priopćenje je zaključio porukom svima "kojima je neprihvatljivo veličanje četništva" da se pridruže Savezu za Hrvatsku na komemoraciji te u protivljenju SNV-ovoj proslavi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

snv, hsp, daniel srb, srb