Kultura

TRADICIJA: Šokačka alka ove godine ipak održana bez natjecateljica

Na trkalištu, 'omeđenom' balama slame, ukrstili su svoje znanje iz jahanja i gađanja ' u sridu', svi odjeveni u narodno ruho.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Selcima Đakovačkim pokraj Đakova održana je danas 4. šokačka alka, po uzoru na daleko poznatiju Sinjsku alku, uz slavonski tradicijski ugođaj.

Održana je na prostoru Lovačkog društva Srndać iz Selaca Đakovačkih koji je, uz tamošnji KUD "Hrvatska čitaonica", bio organizator Alke na kojoj je ove godine sudjelovalo 15 natjecatelja. Za razliku od prethodnih godina, natjecateljice su ove godine izostale.

Na trkalištu, 'omeđenom' balama slame, ukrstili su svoje znanje iz jahanja i gađanja ' u sridu', svi odjeveni u narodno ruho.

Slavodobitnik 4. šokačke alke je Boris Vukadin iz Piškorevaca pokraj Đakova. Njemu je gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, pokrovitelj Alke, uručio pobjednički pehar i šokački šešir, tradicionalnu nagradu što pripada pobjedniku ove manifestacije koju svake godine prati odlična posjećenost.

Drugoplasirani je Slavko Poplašen iz Selaca Đakovačkih, a pehar mu je uručio osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin. Treće mjesto osvojio je Andrija Obrovac, također iz Selaca Đakovačkih, a pehar mu je dodijelio predsjednik đakovačkog Gradskog vijeća Goran Soldo.

Šokačku alku i ove je godine pratio kulturno-umjetnički program i gastro-ponuda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ALKA, Šokačka alka, SLAVONIJA