Hrvatska

ČESTITKA: Zoran Milanović: S ponosom se prisjećamo kako smo složno i rame uz rame branili domovinu

Posebno zahvaljujem hrvatskim braniteljima, poručuje premijer.

Piše: PolitikaPlus
'Posebno zahvaljujem hrvatskim braniteljima, jer bez njihovog junaštva, hrabrosti i žrtava ne bi bilo slobodne Hrvatske.'

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je građankama i građanima Republike Hrvatske Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Čestitku prenosimo u cijelosti.

"Vojno-redarstvena operacija Oluja jedan je od ključnih događaja hrvatske povijesti. S ponosom se prisjećamo kako smo, uvučeni u razorni rat i agresiju, složno i rame uz rame branili domovinu. Svatko je dao doprinos u obrani naše države i slobode i danas zahvaljujem svim hrvatskim građankama i građanima na tome.

Ali najveća hvala i poseban pijetet ide onima koji su nesebično riskirali sve, pa i svoje živote, da bismo mi danas mogli slaviti pobjedu. Zato posebno zahvaljujem hrvatskim braniteljima, jer bez njihovog junaštva, hrabrosti i žrtava ne bi bilo slobodne Hrvatske.

Na nama je da nikad ne zaboravimo njihove žrtve, jer su one utkane u same temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Zauvijek se moramo sjećati koliko nam je boli, suza i patnje zadao taj nametnuti rat, kako bismo znali odbaciti svaku mržnju i netrpeljivost i zlo koje donose i ujedinjeno graditi budućnost tolerancije, slobode i trajnoga mira.

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima čestitam Dan hrvatskih branitelja, a svim građankama i građanima Republike Hrvatske želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.“