A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Frljiću međunarodna nagrada za borbu protiv poricanja genocida | Politika+
Kultura

PRIZNANJE: Frljiću međunarodna nagrada za borbu protiv poricanja genocida

Navodi se angažiranost na rasvjetljivanja činjenica i odgovornosti za zločine počinjene u ratovima u bivšoj Jugoslaviji.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski redatelj, odnedavno intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci Oliver Frljić dobitnik je međunarodne nagrade za borbu protiv poricanja genocida koju dodjeljuje udruga Prijedorčanki "Izvor", a koja će mu biti uručena u utorak na večer u bivšem logoru za nesrbe u mjestu Trnopolju.

U objašnjenju razloga za dodjelu priznanja Frljiću navodi se njegova angažiranost na rasvjetljivanja činjenica i odgovornosti za zločine počinjene u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, kao što je bio slučaj ubojstva obitelji Zec u Zagrebu 1991. godine.

Udruga iz Prijedora osnovala je međunarodnu nagradu za borbu protiv poricanja genocida, kako bi skrenula pozornost na doprinos pojedinaca i organizacija u borbi protiv nijekanja zločina, a posebice genocida.

Prošlogodišnje dobitnice te nagrade bile su aktivistice udruge "Žene u crnom", a 2012. nagradu je osvojio Ed Vulliamy, bivši reporter britanskog Guardiana i Observera, koji je bio u skupini novinara koji su u ljeto 1992. godine svjetskoj javnosti otkrili postojanje prijedorskih logora smrti koje su osnovale postrojbe bosanskih Srba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

obitelj zec, genocid, kazalište, oliver frljić