A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/konzum-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Konzum i Mercator oglasili prodaju/davanje u zakup 95 trgovina | Politika+
Tvrtke

OGLAS: Konzum i Mercator oglasili prodaju/davanje u zakup 95 trgovina

Najviše je ponuđeno na prodaju ili u zakup prodavaonica na području Zagreba, njih 25, a potom u Varaždinu, 8.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trgovačke tvrtke Konzum i Mercator-H danas su ponudile na prodaju ili u zakup 95 svojih trgovina u Hrvatskoj, radi udovoljavanja uvjetima regulatora vezanim uz Agrokorovo preuzimanje slovenske maloprodajne tvrtke Mercator.

U skladu s rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, kojim se izravna kontrola Agrokora nad Poslovnim sistemima Mercator ocjenjuje uvjetno dopuštenom koncentracijom, sastavnice tog koncerna Konzum i Mercator-H oglasili su u današnjem tisku javnu ponudu za prodaju poslovanja ili davanje u zakup ukupno 95 trgovina Konzuma i Mercator/Getroa.

Najviše je ponuđeno na prodaju ili u zakup prodavaonica na području Zagreba, njih 25, a potom u Varaždinu, 8.

Pismo namjere svi zainteresirani poduzetnici koji se bave trgovinom robe široke potrošnje mogu poslati najkasnije do 18. kolovoza, preporučenom poštom na adresu savjetnika Caper, d.o.o.

Iz Konzuma i Mercator-H napominju da ponuditelj ne smije biti povezan s Agrokorom ili Mercatorom ili članovima njihovih uprava te da mora raspolagati s financijskim sredstvima na osnovu kojih se opravdano može pretpostaviti da će moći poslovati na tržištu.

Koncern Agrokor u lipnju je kupio 53-postotni udio Mercatora. Pritom je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja uvjetno odobrila tu koncentraciju, a odobrenje između ostalog uključuje obvezu prodaje ili davanja u zakup prodavaonica iz mreže Konzuma i Mercatora.

To dezinvestiranje podrazumijeva prodaju, raskid ugovora o zakupu ili davanje prodajnih mjesta u dugoročni zakup (na najmanje 10 godina, bez mogućnosti prijevremenog otkaza), a ta prodajna mjesta Agrokor ne može ponovo otkupiti ili uzeti u zakup prije isteka roka od pet godina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zakup, trgovine, mercator, konzum