Tvrtke

PROIZVODNJA: Đuro Đaković s Ermewa SAS ugovorio posao za 27 milijuna kuna

Đuro Đaković Holdinga d.d. i francuski naručitelj Ermewa SAS potpisali su ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona.

Piše: PolitikaPlus

Kao nastavak uspješne suradnje Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu Đuro Đaković Holdinga d.d. i francuski naručitelj Ermewa SAS potpisali su ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona serije Falns u vrijednosti od 27 milijuna kuna.

 

Proizvodnja vagona biti će pokrenuta krajem trećeg kvartala ove godine, a isporuke vagona planirane su u prvom kvartalu 2015. godine.


Vagoni tipa Falns specijalizirani su 4‐osovinski vagoni namijenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što je krečnjak i slično. Nosivost vagona je 70 tona, a zbog kvalitetne konstrukcije i moderne tehnologije korištene pri izradi, potpuno natovareni vagoni Falns mogu putovati brzinom od 100 km/h.


„Ovaj ugovor potvrđuje nastavak uspješne suradnje Đure Đakovića i francuskog naručitelja Ermewa SAS. Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. dobila su ugovor u konkurenciji sa renomiranim europskim proizvođačima vagona, među kojima je Falns vagon odabran kao najbolji za danu namjenu. Drago nam je da kupci sa zahtjevnog europskog tržišta prepoznaju kvalitetu naših proizvoda, profesionalnost i brzinu izrade, što nam je dodatni poticaj za stalnim ulaganjem u podizanje kvalitete i unaprjeđenje proizvodnje, kako tračničkih vozila tako i svih proizvoda iz ostalih proizvodnih područja.

 

Ovo je još jedna kvalitetna referenca za održavanje naše tržišne pozicije na području Europske unije, ali isto tako i za osvajanje tržišta Bliskog istoka, Afrike i Azije i sa ostalim proizvodnim programima Grupe Đuro Đaković“, izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.
Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

francuzi, ugovor, vagoni, đuro đaković