A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novinari-mediji-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U ponedjeljak rezultati prvog kruga natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima | Politika+
Hrvatska

NATJEČAJ: U ponedjeljak rezultati prvog kruga natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima

Objavljena je i dezinformacija da je na natječaju 'prošao' projekt portala 'Zlatne godine'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iako natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima koje dodjeljuje Ministarstvo kulture još nije službeno završen, kod nekih prijavitelja već je izazvao nezadovoljstvo, a objavljena je i dezinformacija da je na natječaju "prošao" projekt portala "Zlatne godine".

Svi neprofitni mediji, koji su se prijavili za dodjelu bespovratnih sredstava na poziv Ministarstva kulture, prigovore na rezultate prvog kruga natječaja mogu podnijeti do ponedjeljka, 11. kolovoza. Nakon tog roka, svi prijavitelji bit će službeno obaviješteni o rezultatima prvoga kruga, navodi se na internetskoj stranici Ministarstva kulture.

Nezadovoljni odabirom u prvom krugu natječaja, neki prijavitelji izrazili su sumnju da se novac dodjeljuje udrugama i medijima bliskim aktualnoj vlasti. Objavljena je i neistinita tvrdnja da je u drugi krug u kategoriji novih medija prošao projekt portala "Zlatne godine", za koji je njegov autor ustvrdio da ga je smislio samo kako bi provjerio način ocjenjivanja.

Međutim, "Zlatne godine" su na 21. mjestu od 23 prijavitelja na Bodovnoj listi novih medija, s koje u drugi krug ulaze prva tri.

S Bodovne liste postojećih medija u drugi krug natječaja, po završetku žalbenog roka, moći će ući 42 od ukupno 68 prijavljenih postojećih medija.

Bodovne liste postojećih i novih medija, kao i kriteriji za dodjelu bespovratnih sredstva objavljeni su na internetskoj stranici Ministarstva kulture, koje će konačnu odluku objaviti nakon drugog kruga natječaja 24. rujna 2014.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poticaji, ministarstvo kulture, hnd, neprofitni mediji, natječaj