A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/croatia-airlines-avion-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pad putničkog i robnog prijevoza tijekom prvog polugodišta u Hrvatskoj | Politika+
Mojbiz

STATISTIKA : Pad putničkog i robnog prijevoza tijekom prvog polugodišta u Hrvatskoj

Ukupno su tijekom prvog polugodišta prevezli 2,2 posto manje putnika i 6,9 posto manje robe.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski prijevoznici u svim vidovima prometa, ukupno su tijekom prvog polugodišta prevezli 44,5 milijuna putnika što je 2,2 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a robe je prevezeno 50,2 milijuna tona ili 6,9 posto manje, pokazuju danas objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

 

Hrvatski prijevoznici u cestovnom i pomorskom i obalnom prijevozu prevezli su tijekom prvog polugodišta više putnika, dok je željeznički prijevoz putnika u padu, a zračni stagnira. U cestovnom prijevozu prevezeno je 27,6 milijuna putnika ili 1,6 posto više nego u prvom lanjskom polugodištu, a u pomorskom i obalnom prijevozu 4,5 milijuna putnika odnosno 1,3 posto više. Broj putnika u željezničkom prijevozu tijekom prvih šest mjeseci je na godišnjoj razini smanjen za 11,6 posto, na 11,4 milijuna dok zračni prijevoz putnika stagnira 813 tisuća putnika.

 

Što se tiče prijevoza robe, on je u prvom ovogodišnjem semestru smanjen na godišnjoj razini u svim vidovima prijevoza, osim prijevoza unutarnjim vodnim putovima.

 

Ukupno su u tom razdoblju hrvatski prijevoznici prevezli 50,2 milijuna tona robe, od čega najviše, 31,5 milijuna tona, u cestovnom prijevozu, uz pad u odnosu na prvo lanjsko polugodište od 3,5 posto.

 

Brodovima je u pomorskom i obalnom prijevozu prevezeno 10,1 milijun tona robe ili 17,1 posto manje, a željeznicom gotovo pet milijuna tona ili 3,8 posto manje.

 

Unutarnjim vodnim putovima prevezeno je 236 tisuća tona ili 0,4 posto više, a na zračni prijevoz odnosi se zanemariv udjel robnog prijevoza

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prijevoz putnika, prjevoz robe, ROBA, PUTNICI, PROMET