A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubav-ruke-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bosna i Hercegovina: Mladoženja pobjegao od sudbonosnog 'da' | Politika+
Scena

NEĆE BRAK: Bosna i Hercegovina: Mladoženja pobjegao od sudbonosnog 'da'

Nije ipak želio stupiti u brak na koji su ga nagovorili njegovi roditelji kako bi mogao otići iz BiH.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mladoženja iz Sanskog Mosta pobjegao je u subotu s vjenčanja u trenutku kada je pred matičarem trebao izgovoriti sudbonosno "da", ne želeći ipak stupiti u brak na koji su ga nagovorili njegovi roditelji kako bi mogao otići iz BiH, objavile su u ponedjeljak Nezavisne novine.

Nezavisne navode da je tijek vjenčanja bio uobičajen sve dok mladoženja, na zaprepaštenje prisutnih, jednostavno nije pobjegao iz matičnog ureda.

"Nastala je opća pomutnja i komešanje. Mlada je ostala uplakana, a za mladoženjom je potrčao njegov otac, psujući ga i pokušavajući ga vratiti pred matičara", rekao je za Nezavisne jedan od svatova.

Po novinskim navodima mladoženju su na silu pokušali oženiti djevojkom koju nije volio, a na tome su inzistirali njegovi roditelji.

On je naime dugo godina bio u vezi s drugom djevojkom, a otac i majka su ga stalno nagovarali da pronađe i oženi neku iz inozemstva 'zbog papira', kako bi kasnije mogao otići iz Bosne i Hercegovine.

Mladić je ipak nevoljko pristao da mu roditelji pronađu djevojku iz Švedske, ali se u zadnji trenutak predomislio i dao petama vjetra.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brak, mladoženja, bih