Kultura

NOMINACIJE: Igre prijestolja s 19 nominacija favorit za 66. dodjelu tv nagrada Emmy

Na 66. dodjeli televizijskih nagrada Emmy u Kazalištu Nokia odat će se počast Robinu Williamsu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

"Igre prijestolja" s 19 nominacija, "Na putu prema dolje", "Pravi detektiv" i "Narančasta je nova crna" veliki su favoriti za nagrade Emmy, Oscare američke televizije koji će biti dodijeljeni u ponedjeljak u Los Angelesu.

Na 66. dodjeli televizijskih nagrada Emmy u Kazalištu Nokia odat će se počast Robinu Williamsu, jednom od najboljih glumaca svoje generacije koji je počinio samoubojstvo 11. kolovoza.

"Igre prijestolja" (HBO) ove su godine najčešće nominirane (19 puta), slijedi mini-serija "Fargo". "Fargo" je već nagrađen 26. kolovoza na "Creative Arts Emmys" koje nagrađuju "gostujuće zvijezde" i tehničku profesiju.

Kultna serija "Na putu prema dolje", proglašena najboljom dramskom serijom prošle godine, ponovno je nominirana za najboljeg glumca te najboljeg sporednog glumca i glumicu, između ostalih.

U kategoriji najboljeg glumca Bryan Cranston već je triput dobio kipić za ulogu od raka oboljelog profesora kemije koji se pretvara u proizvođača i prodavača metamfetamina. Natječe se s Jeffom Danielsom, nagrađenim prošle godine za dramsku seriju "Uredništvo".

Iz mračne kriminalističke serije "Pravi detektiv" nominirana su oba glavna glumca - Matthew McConaughey i Woody Harrelson.

Za Emmy za najbolju glumicu konkuriraju uz prošlogodišnju pobjednicu Claire Danes ("Domovina"), Lizzy Caplan ("Masters of Sex"), Kerry Washington ("Skandal") i Robin Wright ("Kuća od karata").

U kategoriji humorističnih serija nominirane su "Potpredsjednica", "Teorija velikog praska", "Louie" i "Silicon Valley", zajedno sa zatvorskom serijom "Narančasta je nova crna".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

igre prijestolja, Emmy