A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/christine-lagarde-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Direktorica MMF-a Christine Lagarde pod istragom u Francuskoj | Politika+
Mojbiz

ISTRAGA: Direktorica MMF-a Christine Lagarde pod istragom u Francuskoj

Istraga se provodi zbog sumnji u njezin "nemar", a stavljanje pod istragu još ne mora značiti da će slučaj završiti optužnicom i suđenjem.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Direktorica MMF-a Christine Lagarde u srijedu je postala predmetom formalne istrage francuskog suda zbog njezine navodne uloge u slučaju kontroverznog posredovanja 2008. u Francuskoj između poslovnog čovjeka Bernarda Tapieja i banke Credit Lyonnais.

Lagarde su u utorak u svojstvu svjedoka saslušali istražni suci, jedina sudska instanca u Francuskoj koja istražuje i sudi članovima vlade za djela počinjena tijekom vršenja njihovih dužnosti.

Istraga se provodi zbog sumnji u njezin "nemar", a stavljanje pod istragu još ne mora značiti da će slučaj završiti optužnicom i suđenjem.

Upitana namjerava li podnijeti ostavku u MMF-u, nekadašnja francuska ministrica gospodarstva odgovorila je da "ne namjerava".

"Vraćam se raditi u Washington već u srijedu popodne", istaknula je ona. v

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraga, mmf, Christine Lagarde, francuska