A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/otpad.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Splitsko odlagalište od sutra zatvoreno za otpad iz Makarske | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Splitsko odlagalište od sutra zatvoreno za otpad iz Makarske

Iz splitske gradske uprave doznaje se kako se makarski otpad u toku ljeta udvostručio, s obzirom da Makarska u sezoni ugošćuje više od deset tisuća registriranih turista.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitska gradska uprava od sutra zatvara odlagalište Karepovac za otpad iz Makarske, a Gradu Makarskoj iz Splita je dostavljena pisana obavijest o prekidu ugovora o zbrinjavanju otpada, potvrdio je Hini makarski gradonačelnik Tonči Bilić.

Iz splitske gradske uprave doznaje se kako se makarski otpad u toku ljeta udvostručio, s obzirom da Makarska u sezoni ugošćuje više od deset tisuća registriranih turista. Njima valja pribrojiti još nekoliko tisuća neregistriranih gostiju koji borave kod privatnih kućevlasnika, u vlastitim ili stanovima koji se unajmljuju sistemom ,"ključ u ruke" pa deponij Karepovac znatno raste i opstojnost mu je ugrožena, kažu u Banovini.

"Iznenađeni smo odlukom splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i trenutno nemamo rješenje za gradsko smeće", rekao je makarski gradonačelnik Bilić, dodajući kako će već u ponedjeljak razgovarati sa županom, kako bi iznašao rješenje problema otpada. "Za dan – dva otpad ćemo smjestiti u reciklažno dvorište Makarskog komunalca i kamione kojima se vršio prijevoz otpada na splitski Karepovac, ali takvo rješenje je vrlo kratkoročno jer u gradu boravi oko 7000 turista, hoteli su puni gostiju, a Grad, s obzirom na prostor, nije u mogućnosti zbrinjavati otpad", kazao je Bilić.

Problem s otpadom imaju i ostale općine Makarskog primorja, jer su splitske vlasti i njima otkazale ugovore o zbrinjavanju otpada, ali oni imaju otkazni rok od 30 dana da riješe problem odlaganja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

otpad, makarska, split, smeće